Εκπαιδευτική δράση στην παραλία!

Στο πλαίσιο του άξονα αξιολόγησης “Σχολείο και Κοινότητα”,τη Δευτέρα 30-05-2022, οι μαθητές/τριες μας συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δράση που πραγματοποιήθηκε σε κοντινή παραλία, σε συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και την Επιτροπή για το Βιώσιμο Περιβάλλον του Δήμου.

Η δράση περιελάμβανε περιβαλλοντικό παιχνίδι και εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς. Οι μαθητές/τριες συνεργάστηκαν, αλληλεπίδρασαν, διασκέδασαν και με ανακαλυπτικό και βιωματικό τρόπο βρήκαν ένα διαφορετικό θησαυρό: το θαλάσσιο φυτό Ποσειδωνία. Με ενθουσιασμό περιεργάστηκαν τα φύλλα της, συνδυάζοντας τα με την καθαρή θάλασσα, και μετέφεραν το μήνυμα για την προστασία της θάλασσας από τη ρύπανση και για την αξία του εθελοντισμού.

Ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον, την προθυμία και την έμπρακτη βοήθειά τους στην υλοποίηση της δράσης, τόσο τον Πρόεδρο της Επιτροπής για το Βιώσιμο Περιβάλλον του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Καρασταμάτη Δημήτρη, όσο και τον Αντιδήμαρχο Διαχείρισης Καθημερινότητας κ. Αραπκιλή Σάββα για την παραχώρηση του λεωφορείου για τη μετακίνηση των μαθητών/τριών μας, αποδεικνύοντας  τη συνεχή συνεργασία της Κοινότητας με το Σχολείο.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τον άξονα αξιολόγησης «Σχολείο και Κοινότητα»: Σαλάκου Γ. (ΠΕ88.01), Γεντεκάκη Ε. (ΠΕ 78), Ελευθεριάδου Α. (ΠΕ 30), Τριχώνα Δ. (ΠΕ 25).