Η Πολιτική Προστασία και ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου στο πλάι μας!

Στο πλαίσιο του άξονα αξιολόγησης “Σχολείο και Κοινότητα” και του μαθήματος της Κοινωνικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΚΕΑ), την Τρίτη 12/04/2022, η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αθλητισμού και Ηλ. Διακυβέρνησης, Γαβριήλ Παναγιώτης επισκέφτηκαν το σχολείο μας.
Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τις πυρκαγιές και την καταστροφή που προκαλούν στο δάσος και έμαθαν με βιωματικό και εντέλει διασκεδαστικό τρόπο, τόσο για το επάγγελμα του πυροσβέστη όσο και για τους τρόπους που αντιδρούμε και προφυλασσόμαστε σε περίπτωση πυρκαγιάς και σεισμού.
Είχαν επίσης, την ευκαιρία να δουν από κοντά το πυροσβεστικό όχημα, να φορέσουν τα διάφορα εξαρτήματα της στολής καθώς και να κρατήσουν την πυροσβεστική αντλία και να ρίξουν νερό.
Ευχαριστούμε θερμά τόσο τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας κ. Τζιβιτζή και κ. Τσαλιαγκό, όσο και τον Αντιδήμαρχο κ. Γαβριήλ Παναγιώτη, για το ενδιαφέρον και την προθυμία τους να μας επισκεφθούν, καθώς και την αμεσότητα και αγάπη που δείχνουν πάντα στους μαθητές του σχολείου μας, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά την Κοινότητα με το Σχολείο!
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τον άξονα αξιολόγησης «Σχολείο και Κοινότητα»: Γεντεκάκη Ειρήνη (ΠΕ 78), Ελευθεριάδου Αντιγόνη (ΠΕ 30), Σαλάκου Γεωργία Γ . (ΠΕ88.01) και Τριχώνα Δήμητρα (ΠΕ 25).